Tämänkertainen arvoitus ratkesi melkein saman tien. Ihantola eli Itäinen Papinkatu 3 – Viides linja 18 onkin hyvin omaleimaisen näköinen ja muistuttaa Katajanokan linnamaisia taloja. Siinä on jugendtyylin ikkunat, joissa on monia pieniä ruutuja ja alakerrassa sisäänpäin kaartuvat laidat, parvekkeita, erkkereitä, hieno portti, monenlaisia koriste-elementtejä ja kaksi suurta komeaa tornia.

Vuosina 1907-1909 nousi puutalojen hallitsemaan Kallioon Viidennen linjan varrelle kortteliin 319, joka on lähinnä Kallion kirkkoa, peräti kolme kivitaloa, joista Ihantola on kaikkein komein. Arkkitehti oli O. E. Koskinen. Kaija Nenosen ja Kirsti Topparin kirjassa Helsingin vanhoista kortteleista (osa 2) kerrotaan, että fiinin talon asunnot olivat alunperin pikku koppeja, joissa ruoka keitettiin hellakakluunissa. Kylpyhuonetta tai wc:tä ei ollut, porraskäytävissä vain yhteiskäymälät. Huoneistoissa asui työväkeä, joten kunnallistekniikkaan ei kannattanut satsata. Nyt talossa on kaikki mukavuudet.

Alla vanhempi valokuva talosta. Sen on ottanut Constantin Grünberg vuonna 1958 paloaseman suunnasta. Kuva: Museovirasto.

ihantola grunberg 1958