Blogini on viettänyt koko kesäkuun hiljaiseloa. Syynä oli kolmen viikon mökkioleskelu. Siellä nettiyhteys on ollut sen verran katkonainen, että blogin kanssa askartelu on ollut ongelmaista. Lisäksi ihanassa luonnon rauhassa syntyy paljon uusia ideoita ja työn alla olevat tekstit juoksevat mukavasti — varsinkin kun tämä kesä on alkanut viileissä ja sateisissa merkeissä. Luonnon vihreys, puhtaus ja elämän vilinä kyllä inspiroivat, vaikka joutuisi viettämään enemmän aikaa neljän seinän sisällä. Tekeillä on uusi teksti, yhdessä mieheni kanssa, mutta siitä tosiaan vaikenen toistaiseksi kuin muuri. Myös seuraavan Björkin aihelmat muhivat mielessä.

 

Heinäkuu on alkanut varsin näkyvästi kirjailijan kannalta. Ainakin Aamulehdessä  (1.7.) ja Pohjalaisessa (2.7.) ilmestyi iso juttu, jossa pääsin puhumaan kaiken omaelämänkerrallisen lisäksi myös kirjoittamisesta. Netistä löytyy jutun lyhennelmä. Eilen keskiviikkona olin Radio Helsingin Suuren Hesalaisen Kirjakerhon haastattelussa yhdessä Samuel Davidkinin kanssa, joka on kirjoittanut rikosromaanit Esikoisten lunastus ja Sodomasta pohjoiseen. Ne ovat osat yksi ja kaksi kolmiosaisesta sarjasta, jolle ainakin minä toivon kovasti jatkoa! Puhuimme paitsi sarjan kirjoittamisesta ja juonen sommittelusta, myös romaaniemme siteistä ajan yhteiskuntaan ja politiikkaan, ja aika painavaa asiaa saimmekin sanotuksi. Ohjelma on kuunneltavissa podcastina täällä.

Kirjailija pakenee Suomen koleutta ensi viikonloppuna liki kuumaan Pohjois-Italiaan, jossa oleskelee perheen kanssa kaksi viikkoa. Ohjelmassa vuorilla patikointia, tasamaakävelyä, pyöräilyä, italialaista ruokaa ja tietenkin lukemista ja kirjoittamista. Sitten taas palataan kotimaahan siinä toivossa, että kesä on vähän kesäisempi täälläkin.